Californication

2009.01.31. 16:09

 Manapság egyre csak ontják amerikából az ott már befutott sorozatokat. Van úgy, hogy csak 1 évad, van úgy, hogy kettő, és ha esetleg jobban bejön a nézőknek, akkor kifulladásig nyomják belénk a meglehetősen additív 'tápszert'.

Leggyakoribb témájuk a gyilkosságok, és akarva-akaratlanul is fülünkbe zúgják címeiket és vetítésüket. Sajnos ebben a világban én sem tudtam ellenállni egy sorozatnak, bár ez közel sem volt krimi!

Igazából vígjáték és dráma kategóriát lehetne ráaggatni. 2007-es kiadása óta (természetesen) 2 évad jelent meg, és a legújabbat majd őszre várhatjuk. Először is itt egy trailer:

 

 Hogy is lehetne jellemezni a Kaliforgiát? Nos talán az mond valamit, hogy 2009-ben jelölást kapott a Golden Globe-on legjobb tévésorozat - musical és vígjáték kategóriában, továbbá főszereplőnk Hank Moody legjobb színész jelölést kapta!

És ha már a főszereplőnél tartunk... David Duchovny nevéről mindenkinek az X-akták jut eszébe, esetleg az Evolúció című ökörködés Sean William Scott-tal. Nos itt igencsak más jellemet kapott a karakter, amely szerintem nem kevésbé ráillő, mint Murder ügynük szerepe. Mivel én nem tartoztam az X-akták rajongók lelkes táborába, így nekem ő Hank lesz elsősorban és nem Murder.

Hank személye egy igazán összetett és jól kitalált karakter lett. Nagyjából úgy lehetne jellemzni, hogy iszik, dohányzik, kokózik, füvezik, szarik a világra, megdug mindenkit és mégis mindenki szereti. Egy elvált apa, akinek mindene a lánya és a volt felesége.

Hasonló közelségben talán csak ügynökével és barátjával Charlieval és annak feleségével Marcyval áll. Aztán persze ott van még a felesége vőlegénye, Bill, annak lánya, Mia, Charlie bácsi titkárnője, Dani és kész is van a szép kis kalamajka.

A sorozat erősségét talán az adja, hogy egy olyan férfiideált akar megmutatni, akire mindenki hasonlítani akar. Sikeres a nők tekintetében, sikeres és elismert a munka terén, és még egy szép lánya is van egy gyönyörű anyától. Sajnos egy ilyen ember tényleg csak filmekben létezik, de mivel mással tudánk a mai sorozat-függő világban kiemelni a Kaliforgiát, mint egy olyan emberrel, akinek ha csak 30 percre is, de a helyébe lehetünk és vele együtt élhetjük át a dolgokat...

Találtam egy trailert a 2. évadhoz is, viszont idő előtt nem jó lelőni a többi poént.

Talán az majd kicsit segít eldönteni, hogy érdekel-e vagy sem, ha annyit mondok, IMDbn 8.7-es, nálam a Dr. House-t megelőzve magasan 10/10p.

A bejegyzés trackback címe:

https://openmuvi.blog.hu/api/trackback/id/tr9914476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása