Hancock

2008.10.30. 18:11

 Napjainkban nem meglepő, hogy egy újabb szuperhős-mozi kerül a vászonra, elég itt csak a Pókemberre, X-Menre, Hulkra gondolni. Az viszont annál inkább meglepő, hogy ebben a formában tálalják elénk a hőseinket. Nem kell messzire visszamenni a Hoollywoodi filmek kiparodizálásának sorában, hiszen azonnal a Trópusi Vihar juthat eszünkbe, ahol Ben Stillerék megelégelték a nevetséges háborús filmeket és elkészítették azt saját szájuk íze szerint.

 Itt is valami hasonló lehetett a cél csak nagyon gyenge kivitelezésben...

 Peter Berg (rendező-forgatókönyvíró) itt nagyon nem találta el azt, ahogy ennek ki kellett volna néznie. A bemutatók alapján mindenki egy vicces-parodizálós muvira gondolt, amikhez közel sincs köze ennek.

 Ha Will Smithnek nem lettek volna olyan jó alakításai mint a Bad Boys, Én, a robot vagy a Boldogság nyomában, mindenki azt mondta volna: maradjon inkább az énekesi pályán.

 Ha Charlize Theron nem lenne még mindig olyan sugárzóan szép, mint 5-10 éve, a film fabatkát sem érne. De lássuk csak miről is szól:

 Adott ugye egy 'szuperhős', aki iszonyat nagy alkoholista, tesz mindenre és mindenkire és teljesen egyedül van eme nagy világban. Amikor az embereknek pedig szükségük van rá, többet árt, mint segítene rajtuk. Milliós károkat okoz a városnak, akik utálják őt ezért. Mígnem megmenti Ray Embrey életét, aki olyan hálás lesz neki, hogy meghívja magukhoz és segíteni akar rajta. Így főhősünk bevonul a dutyiba és mire visszatér, mindenki csodálja majd. Azonban ott van Ray felesége is, aki később érdekes titokkal gazdagítja a cselekményt.

 Mindig is irígységgel töltött el, amikor egy amerikai filmben annyi kocsit zúztak össze és olyan látványos volt, amilyen egy magyar film sokáig nem lesz még. Ennyi pénzt áldozni egy ilyenre vétség!

 Will Smithtől sokkal de sokkal többet vártam volna (vagy legalább ne vállalta volna el), Theron kisasszonyban is sokkal több van, a többi személynek pedig ez egy kiugró film lehetett volna, ha... Ha van egy izgalmas történet, amit izgalmas látványvilággal látnak el, amit a színészek izgalmasan játszanak el és aminek a végén egy izgalmas csavar vagy valami nagyszabású megoldás van. Itt viszont sajnso egyik sincs és számomra érthetetlen az IMDb 6.7-es értékelése is. Nem tudom mit láttak ebben a filmben, abban viszont csak reménykedni tudok, hogy folytatást nem terveznek. 4/10p.

A bejegyzés trackback címe:

https://openmuvi.blog.hu/api/trackback/id/tr61741014

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hancock 2010.10.08. 09:03:02

Alapsztori: A város szuperhősének tetszési indexe mínuszban van. Ezt új barátja megkísérli korrigálni, ám a gondot nem ő, hanem az új barát felesége jelenti.Húzónév: Will Smith, Charlize TheronMűfaj: akció, vígjátékTrailer ittAmire számítottam: Annyi, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elmoro 2008.11.07. 20:56:55

a színészek az amerikai filmiparban dolgoznak. pénzért. vagyis Smith is pénzért dolgozik, szerepel. elhavják egy filmhez, mert kereskedelmileg őt gondolják nyerőnek. aláírnak egy szerződést. kap egy forgatókönyvet - ami persze nem végleges, a forgatókönyv 7 fázisból áll a változtatások után - tanulja a szöveget és játszik. minden nap szigorú ütemezés alapján felvesznek x snittet. rengeteget. aztán vége, a színész elmegy a kasszához és onnan haza. és kis túlzássl sokszor fogalma sincs, mi volt, amiben játszott. és ha megnézi a moziban, neki is olyan, mintha te nézted volna. csak ismerős a környezet kicsit :) szóval az ilyen iparosfilmek esetében, ahol kliséket kell hoznia a színészeknek, kár belemenni abba, hogy miért vállalta el, meg hogy Theron is volt már jobb. persze. de ez nem olyan film, ez egy gyár és a film egy termék, ami a vágószobában ölt formát. és lehet, - főleg a tesztvetítések után, ahol a tesztközönség lehet, hogy húzta kicsit a száját - hogy épp ellenkező formát, mint amit hitt a színész a forgatás alatt végig. hát igen, kiábrándító, de a azok ott így dolgoznak, gyártanak. persze vannak kivételek, jarmusch, altman, meg még páran, de a nagyipar ilyen. szóval úgy állj legközelebb a kritikához :)

bazsa88 2008.11.08. 20:49:23

ez eddig tiszta is, viszont nekik nem muszáj elvállalni a szerepet (persze ha ennyire szarul megy a szénájuk akkor rendben), vannak olyan filmek is, ahol a színész viszi a prímet (pl.: Joker-The Dark Knight), amúgy meg ez egy úgy állok hozzá, csak lehet, hogy esetleg valaki még nem látta és annak próbáltam valami összehasonlítási alapot adni, na meg megmutatni, hogy kitől, mire számítson. Amúgy köszi, hogy írtál!
süti beállítások módosítása