Csillagpor (Stardust)

2008.04.27. 15:02

 Az egész úgy kezdődött, hogy haverral nekiültünk délután filmet nézni. "Na akkor most melyiket?" A nem túl sokatmondó, de annál inkább szórakoztató délutánomat ennek a havernak köszönhetem. Amikor megszereztem a filmet nem igazán tudtam rávenni magam, hogy (legalább) belenézzek, pedig megérte volna...
 A félelmeim a szereplőkkel és a stáblistával kezdődtek (lehet jobban bele kellett volna néznem), ugyanis elsőre nem sok jót sugalltak. Amint megnéztem a filmet, jobban belemélyedtem és rájöttem. hogy nem akárkik dolgoztak itt.
 A rendezőnk Matthew Vaughn, aki Guy Ritchievel dolgozott együtt A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, valamint a Blöff című filmben producerként. Rendezőként és producerként a Torta című angol krimiben is tevékenykedett. Vaughn, Neil Gaiman azonos című regényét használta fel a film elkészítéséhez.
 A szereplők sorában pedig ott vannak az örökké fiatal színészek, mint Robert De Niro és Michelle Pfeiffer (aki itt ismét 'ragyog').
A főszerepekben Charlie Cox (Tristan), aki a Casanovában az azóta elhunyt Heath Ledger ellenfelét játszotta és a Shakespeare-adaptációban, A velencei kalmárban is szerepet vállalt. Párja(i) Siena Miller ugyancsak szerepelt a Casanovában, és Clarie Danes.



 A film Tristanról szól, aki el akarja nyerni az áhított hölgy szívét, ezért elhatározza, hogy átlépi a város falait és elhozza neki a hullócsillagot, amit együtt láttak egy este. Ez a csillag azonban földetéréskor emberi formát ölt. Tristan nem tudja, hogy a lány valójában az, akit keresett (maga a csillag). A bonyodalmat három boszorkány, a birodalom örököse és egy orgazda okozza, akik mind a lány szívét akarják és a követ a nyakából, amellyel hatalomra és örök életre tehetnek szert. Persze akadnak olyanok is, akik segíteni akarnak a fiataloknak! Itt jön a képbe Shakespeare kapitány (Robert De Niro).



 Úgy gondolom, hogy ő az, aki miatt már megéri megnézni a filmet! Ha csak abba gondolunk bele, hogy a Taxisofőr, az Apádra ütök, a Szemtől szemben és a Bújócska (de még folytathatnám) sztárjáról van szó... és itt mégis új arcát mutatja! Elképesztő figura. Nem is akarom lelőni a poént de én agyon röhögtem magam rajta.
 Ha történetileg csak egy gyerekfilmről is van szó, a krú olyannyira jó lett, hogy a közhelyeket is újként adják elő, és ha nincs valami nagyon radikális ötlet, akkor ez kell ide! Nem fog örökzöld lenni de egy olyan mű lett, amit akárkinek tudok ajánlani kortól, nemtől függetlenül és ez manapság elég ritka. Elfogultságom és imdb alapján ez egy nyolcas film de mindent egybevetve nem egy We Own The Night. Ennek ellenére egy naggyon erős 7/10p.

A bejegyzés trackback címe:

https://openmuvi.blog.hu/api/trackback/id/tr7444363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.05.02. 19:05:39

Persze, hogy nem egy We own the night! Ez egy sokkal jobb film :D
Tényleg úgy van ahogy írod, ez egy fantasztikus mese amit mindenkinek látnia kéne.
süti beállítások módosítása