Szállító 3

2009.02.13. 18:08

  Az Audi vs. Mercedes háború tovább folytatódik az immár trilógiává bővülő Szállító-sorozat 3. részében, természetesen ismét Jason Statham főszereplésével.

 Maga a ’sorozat’ 2002-ben indult Corey Yuen rendezésében, majd 3 évre rá, 2005-ben Louis Leterrier vette át a direktor szerepét, és ismét 3 év telt el, immáron harmadik rendezőjét fogyasztva Olivier Megaton személyében. Az viszont kétségtelen tény, hogy a film, a folytatásokkal elindult a már oly jól ismert lejtőn, amelyen nem egy amerikai film fék nélkül száguldott le.

 A szállító 3 nem emelkedik ki egyik rész közül sem, hacsak azt nem vesszük annak, hogy talán a legrosszabb, és legunalmasabb film lett mindhárom közül, és az sem igazán akciófilmhez illő (amelyben nem mellesleg napjaink egyik leghíresebb akció-színésze domborít), ahogy az események gyakran csak csordogálásnak is nehezen nevezhető iramban haladnak.

 Jason Statham neve mindenki számára sokat sejtethető lehetett volna (és most sajnos szükséges ez a sok feltételes mód), viszont ha ez még nem is, talán Luc Besson (Taxi) és Robert Mark Kamen (A karatekölyök, Gladiátor) forgatókönyvírók nevei/múltja. A legérdekesebb azonban Olivier Megaton neve a rendezői székben. Kicsoda ő, honnan jött???

Sajnos, ha ezzel akartak nagyot szakítani, akkor ez nagyon nem jött be és mindössze pénz –és időpocséklás volt az egészet összehozni.

 No de lássuk csak kikről is beszélünk és miért így. Stathamről tudni kell, hogy igen gyakran válogat mind A (Blöff), mind B(A király nevében) kategóriás filmek közt, Guy Ritchie egyik nagy (mondjuk így) férfimúzsája lehet, bár a Spílerben nem szerepelt, ami igazából nem is meglepő, tekintve, hogy 2007-ben kettő, 2008-ban pedig három moziban játszott főszerepet, továbbá Londonban született, 36 éves, 1.78 magas… Na mármost az is kétségtelen, hogy ő napjaink egyik legfelkapottabb akciószínésze, viszont itt nem az, hogy nem mutatott, nem is mutathatott semmit.


És sikerült eljutnunk a stábhoz. Nem próbálom magam ismételni, mindössze egy kérdésem lenne: miért? Miért nem lehetett valami olyat csinálni, akárcsak megközelítőleg, mint az első rész. Adott ugye egy Luc Besson, aki tarolt a Taxijával és akkor ott van még mellette Robert Mark Kamen, aki a Gladiátort írta.

Talán egyetlen mentségükre legyen mondva, hogy egy második részt mindig nehéz írni, pláne egy harmadikat. És megint csak sikerült belebukni.

No de lássuk csak a sztorit:

Egy EcoCorp nevű cég Ukrajnába próbálja szállítani hulladékát, amihez Leonid Vasilev környezetvédelmi miniszter engedélyére van szükség. A miniszter azonban nem kívánja szeméttel telerakni országát, így a cég felbérel egy ex-ügynököt, aki megfenyegeti a minisztert, nevezetesen elrabolja a lányát. Az EcoCorp gonosz feje, Frank Martint, a szállítót próbálja felbérelni, aki azonban éppen próbálja feladni piszkos életét és annak múltját. Maga helyett barátját ajánlja fel, aki azonban lőtt sebbel száguld be Frank házának egyik falán. Ezzel kénytelen-kelletlen elvállaltatja a munkát, amely abból áll, hogy a miniszter lányát folyamatos mozgásban kell tartania, mi több, egy karperecet is kapnak, amely felrobbantja őket, ha 30 méteres körzetben elhagyják a járművet. Az igazi gond azonban akkor kezdődik, amikor Franket ki akarják rúgni, ráadásul a lány sem közömbös számára.

 Lényegében ennyiről szólna a történet, ami nem is lenne rossz, ha a kivitelezés nem lenne az. Természetesen akad a film során izgalmas jelenet, amelyek általában az autók segítségével, vagy azok körül forognak. A szerelmi szál, akciófilmhez mérten ugyancsak gyenge, akárcsak maga Natalya Rudakova.

Talán még egy dolog van, ami érdekessé teszi a filmet, a budapesti jelenet. Igen, keresztülmennek a mi kis fővárosunkon. Itt azért nem egy Kémjátszmát kell elképzelni, de néhány Trabant és rozsdás gyárkapu azért megvillan!!!

Sajnos megint úgy kell zárjam, mint a legtöbb trilógia 3. részénél: csak remélni tudjuk, hogy nem lesz folytatás! 5/10p.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://openmuvi.blog.hu/api/trackback/id/tr6941419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása