Újabb Ryan Reynolds mozi!!!

2008.06.24. 15:12

 Nem kis túlzás azt állítani, hogy Ryan Reynolds a kedvenc színészeim közé nőtte ki magát, gondolok itt többek között Az élet iskolája, a Csak barátok és a Kilencek című filmekre. És most újra itt van a Mindenképpen talán (Definitely, Maybe) című filmben. És most megint egy egész jó kis moziban. Bár maga a szerep nem kívánt nagy dramaturgiai elemeket, sőt mondhatni, bárki eljátszotta volna a szerepet, mégis ő az igazi ide.

 Jó szokásunkhoz hűen nézzük a stábot: kezdjük a rendezővel és egyben forgatókönyvírónkkal, aki nem más mint Adam Brooks, a Bridget Jones: mindjárt megőrülök! és az Átkozott boszorkák rendezője. A vígjáték sémát itt is tartva, néhány vicces jelenet beiktatásával teszi romantikus vígjátékká a filmet. Ryan Reynoldsot és Rachel Weiszet ugye nem kell bemutatnom de itt van még nekünk két szépség: Isla Fisher (April) és Elizabeth Banks (Emily). Nem árulok el nagy titkot, hogy hármójuk közül kerül ki az igazi mama. Akkor viszont térjünk is rá a történetre!

 Will Hayes egy reklámcég szövegírója, aki épp válófélben van. Kislánya, Maya érdekes kérdésekkel fogadja egy iskolai felvilágosító óra után: "Papa! Akkor te is beledöfted merev péniszedet az anyuba, és így lettem én?!" Ez a kérdés a szülők rémálma lehet, de nem Will számára! Miután sikeresen kivágja magát a kérdésből, a kislányt újabb kérdés foglalkoztatja: "A mama volt az egyetlen barátnőd?" Ez a kérdés pedig elindítja a történetet is, miszerint az apa estimese helyett elmeséli fiatalkorát, régi barátnőit, munkahelyeit és még néhány érdekes sztorit. Az érdekesség annyi, hogy a barátnők neveit megváltoztatja és Mayának kell kitalálnia, hogy ki is lett végül az ő anyukája.

 

 És itt kell még megemlítenem, akiről nem esett eddig szó: ez pedig Maya Hayes, azaz Abigail Breslin. Nevét az ugyancsak 2008-as Nim szigetéből, a Család kicsi kincséből és a Jelekből ismerhetjük (ahol például Mel Gibson kislányát alakította akkor még 6 évesen). Mára már ő is felcseperdett és elég nagy esélye van arra, hogy a 'nagy' gyereksztárok közé emelkedjen a Fanning testvérek mellett.

 Olyan ez a film, amit akkor is meg lehet nézni, ha a barátnő választ filmet, és akkor is, ha őt kell elvinni moziba. Nem lett sem túl csöpögős, sem túl vicces. Pont olyan középszerű film, amely nem kápráztat el, nem rendíti meg az embert de szórakoztat és...izguljuk csak végig és találgassunk, hogy ki is lehetett a mama!? Ha be kéne sorolnom: mindenképpen a Superbad elé tenném de a Csillagpor mőgé...talán... Így lesz belőle egy erős 6/10p.

A bejegyzés trackback címe:

https://openmuvi.blog.hu/api/trackback/id/tr92537091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása