Isten éltesse Kurt Russellt!

2008.03.17. 19:49

A mai nap töltötte be 57 életévét a 80-90-es évek ügyeletes faszagyereke, Goldie Hawn férje és Kate Hudson édesapja, Kurt Russell.

Az áttörést karrierjében 1979-es Elvis hozza meg és ekkor veszi kezdetét gyümölcsöző kapcsolata a rendező John Carpenterrel. Ezt hamarosan három kultikus film követette, Menekülés New Yorkból (1981), A dolog (1983), és a Nagy zűr Kis-Kínában főszerepében sármos, cinikus hősöket formál meg. Sylvester Stalloneval felejthetetlen párost alakít az 1989-es Tango és Cashben. A kilencvenes évekre a legkeresettebb sztárok közé tartozik, sorra gyártja sikereit (Lánglovagok, Csillagkapu). Az évtized közepén kisiklik pályája, filmjei mind a közöngségnél mind a kritikusoknál megbuknak (Katona, Menekülés L.A-ból, Milliókért a Pokolba) és egyre kevesebbszer látni a vászon. Hála napjaink retrohullámának és a tarantioi rehabilitációnak (Death Proof) másodvirágzását éli. Ha sikerül a Stuntman Mikehoz hasonló zseniális szerepeket elcsípnie újra legcoolabb arcok közé kerülhet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://openmuvi.blog.hu/api/trackback/id/tr27385083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása