Nem hallottam nagy visszhangot és mikor néhány embert a filmről faggattam, a válasz kimerült ebben: 'Mi az? Nem kártyajáték?' - DEHOGYNEM!!! Sőt megfilmesítve! És íme itt a 21-Las Vegas ostroma.

  A filmünk Las Vegasba juttatja el hőseinket (és a nézőket), ami köztudottan a hazárdjátékok, a nagy nyeremények és egyben a nagy bukások hazája is. Bevallom őszintén, magáról a matematikai részből nem sokat értettem, bár lehet, hogy ez is volt a cél a film készítésének során (ami nem mellesleg Robert Luketic nevéhez fűződik). Belegondolhatunk, hogy mi lett volna anno...ha valaki megnézi a filmet és rohan a kaszinókba 'kaszálni', azzal a tudattal, hogy ő mindent megértett a filmből és ezt kamatoztatni próbálja. Viszont ki fog az is derülni, hogy alaposan megváltozott a helyzet, a technika fejlődik és itt elég egy Ocean muvira gondolni, ahol nemcsak hogy arc, hanem pupillafigyelő rendszer is van... Hoppácsak akkor!- gondolhatja az egyszeri ember. Inkább üljünk le kényelmesen a székünkbe és élvezzük ki a szűk két óra izgalmas fordulatokat, amit a film tartalmaz.

 Csak gyorsan végigfutva a szereplőkön: Kevin Spacey (Mickey Rosa professzor) , az agy. Ő a kitalálója az egész számolósdinak, amire a film épül. Kétségtelenül nincs akkora hatása, mint pl. a Hetedikben, ahol kb. 20 percre tűnt fel és mindenkit elkápráztatott, de az okos, megfontolt és kétarcú profot jól alakítja. Jim Sturgess (Ben Campbell) az, akiről nem sokat hallhattunk eddig (bár A másik Boleyn lány című 2008-as filmben is szerepel) de elég meggyőzően alakítja 'a nagy utód' szerepét Spacey mögött, sőt a végén még túl is jár az eszén... Végére hagytam Kate Boswortht, aki az Emlékezz a titánokra! nevezetű muvi után egy felejtős újságíró-házasasszony szerepét nyújtotta az egyébként is elég lagymatag Superman visszatér-ben. Ők hárman, plusz még három segítőjük indulnak el, hogy bankot robbantsanak.

 A történet egy matektanárról szól, aki 'előző életében' Las Vegast járta, ugyanis rájött, hogy a lapokat számolva, hogy lehet mindig nyerni Black Jacken. Jelenleg álprofesszorként működik és titokban összegyűjti a legokosabb diákjait, hogy hétvégenként 21ezenek Vegasban. Ekkor jön a képbe Ben, akinek mindene megvan, kivéve a pénze ahhoz, hogy a Harvardra járhasson. Rosa felfigyel rá és ráveszi, hogy szálljon be a csapatba. Tanulás, hétvégén játék és bulizás. Ez jellemzi Ben életét. Viszont akkor minek csináltak belőle filmet, ha nincs konfliktus? És itt jön a képbe Cole Williams (Laurence Fishburne), aki az egyetlen olyan kaszinóban dolgozik, ahova nem tette be a lábát az a fránya technika és ahova a kis zseni diákjaink is járnak.

 A mi drága Laurenceünk ismét csak hozza magát és nem is akarok itt kiemelni semmilyen előző szerepét, hiszen majdhogynem akkora, hanem nagyobb múlttal rendelkezik, mint Mr. Spacey. A legjobb dolog azonban, hogy a sztárok nem mossák le a vászonról fiataljainkat! Egyenrangú félként jelennek meg. Nem különleges a film, hacsak annyiban nem, hogy engem elkápráztatott az a technika, amivel a lapokat számolták és fingom sem volt, hogy működik az egész. Találunk benne szerelmi szálat, kisebb akciókat de annál nagyobb csavarokat és annál több matematikai szabályt és megoldást. Ha valaki nem megfejteni akarja a 21 rejtelmeit, annak is kiváló szórakozást nyújt a film. 8/10p.

A bejegyzés trackback címe:

https://openmuvi.blog.hu/api/trackback/id/tr59551535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.08.05. 11:58:50

Elég közepes film volt, nem fogott meg, pedig a számokkal való variálás lehet nagyon érdekes, és nem volt az.
A jelzések pedig teljesen amatőrök voltak, még egy kezdő is kiszűri őket messziről szerintem
süti beállítások módosítása