Tini-láz!

2008.10.26. 19:53

 Érdekes elhatározásnak tűnhet, hogy egy ilyen témában próbálok állást foglalni, mint az új tini őrüet a High School Musical 3.

 Próbáltam megérteni, mi motiválhatja a fiatalokat (ahol itt általános és középiskolás diákokat értek), hogy egy ilyen kis kaliberű és költségvetésű filmet, nem mellesleg eddig teljesen ismeretlen színészekkel, ámuldozva és róla ábrándozva nézzenek.

 Mint azt a fiatalabbak tudhatják, maga a műsor a Jetix nevű csatornán kezdett el futni 2006-ban. Az akkori színészek mind a mai napig a történet főszereplői és a mai rajongók mind a mai napig a 'film' rajongói. Érdekes megoldást választott rendezőnk Kenny Ortega (aki eddig is csak tévéfilmeket rendezett) a befogadóközönség kiterjesztésére: egy mesecsatornán keresztül nagyobb rajongótábor kiépítése! Ez mindenképpen egy előnyös és 2 év múlva (mint kiderült) jövedelmező megoldássá is lett. Nem tudom, hogy ez egy folymataos láncszerű rendszer kiépítésének végterméke-e de azt meg kell hagyni, hogy zseniális ötlet. Összehozni egy olyan szereplőgárdát, akikről még ember nem hallott életében és olyan tinilányokat látni, akik ezeknek a lábaik előtt hevernek igazán fura látvány.

 Nemrég néztem meg a képeket IMDb-n főhősünkről Zac Efronról, aki pölö David Beckhammel vagy Will Smithszel volt egy képen látható. Semmiképpen sem összehasonlítható 'sztárokról' van itt szó de mi sem mutatja jobban, hogy mekkora sikere van eme 'nagyszabású' produkciónak. Hiszen gondoljunk csak bele: valószínűleg a Beckham és a Smith csemeték is ezen a musical-en fognak felnőni és mekkora már, hogy a papa jóban van példaképükkel (esteleg  még elmehet hozzájuk játszani is velük...).

 Ha valaki felmegy az internetes portálokra, ezernyi klipet, bejátszást láthat mind a három részből, míg a fent említett gyermekcsatorna ontja magából a riportokat és a kulisszatitkokat. Esetleg egy hét alatt többször meg is nézhetjük az első két epizódot...

 Éppen ma jártam a mozi előtt, amikor is a harmadik részt vetítették. Nem kell ahhoz tanultnak lennie valakinek, hogy feltűnjön, mekkora fogás manapság egy gyerekfilm elkészítése, hiszen egy kisfiú vagy kislány egyedül nem jár moziba... ha pedig már ott vannak bemegy apu is meg anyu is, és ha van még egy tesó... a moziknak mindjárt négyszerese a bevétele, mintha egy 18-as karikás filmet vetítenek este kilenckor...

 Megmondom őszintén, nem volt kedvem fizetni a filmért, hogy megnézzem moziban de ha eljut a TV-be vagy esetleg DVD-n hozzájuthatok, meg fogom nézni, mert amit itt véghez vittek a fiatal színészek és a rendező (és koreográfus egyben) azelőtt mindenki megemelheti a kalapját.

Ha minden igaz, akkor jövőre pedig jön a negyedik...

 Osztályzatot nem adok, mivel még nem láttam de egy előzetest és egy vetítési időt belinkelek nektek.

A bejegyzés trackback címe:

https://openmuvi.blog.hu/api/trackback/id/tr45733164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása