Superbad

2008.05.26. 19:00

 Először is a legfontosabb! Az oldal nem szűnt meg, csak sajnos május 19-től kb. júni végéig közbejött néhány fontos dolog (az okosabbak tudhatják) és így kicsit visszafogottabban fog működni a szerkesztés (de aztán júliustól durr bele...)

 Szóval Superbad, azaz 'szuperszar'. Hát nem kis túlzás azt állítani,hogy a cím hűen tükrözi magát a filmet is. Első gondolataim között a film megnézése után, a hétfői német, Amerikai pite koppintások jutottak eszembe. Ott viszont jóra nem is számíthatott a néző, na de egy amerikai muviban, amit így beharangoztak??? Számomra az is értehetetlen, hogy imdb-n, hogy kaphatott ilyen osztályzatot!? A film maga a VICC (és sajnos nem jó értelemben).
Greg Mottola, a rendező eddig három filmet rendezett, amiket nem láttam (de őszintén nem is vagyok rá kíváncsi!). Jonah Hill (Seth) szerepet kapott a 2008-as Lepattintva című filmben és talán a rendőrök mellett ő az egyik kis üde színfolt a filmben. Michael Cerára (Evan) nem is nagyon akarok kitérni, mert ő már a Juno-ban, a TicTac-zabálós fiú szerepében nálam leírta magát (és itt is az oltári szerencsétlent játsza).



 A történet ismét csak (és már kicsit unalmas) a szexről szól. Persze ezzel a korosztállyal milyen másfajta filmet lehetne forgatni!?
A két srác Evan és Seth kölyökkoruk óta ismerik egymást és most, hogy véget ér az iskola külön kell válniuk, ugyanis egyikük jónevű iskolába megy, míg a másiknak marad a munka. Persze ennél még nagyobb gondot jelnt, hogy mindezek szüzen fognak történni. Aztán jön a váratlan bulimeghívás és hirtelen talán minden megváltozik. Mindegyikőjüknek megvan a nagy terve, az estére vonatkozóan, ami sohasem úgy sül el, ahogy tervezik. Így kerülnek egy 'egyszerű' piavásárlás után egy buliba, rendőrök társaságába és még néhány érdekes helyre és helyzetbe.



 Azért persze vannak olyan emberek, akiknek sikerül feldobniuk is a kliséhalmazt, amit nyújt a film. Itt van nekünk Fogell (Christopher Mintz-Plasse), akinek ez az első filmje és igencsak jól sikerült az alakítása. Eszméletlen hülye jellemet találtak számára, amit eszetlenül jól old meg. Ő a tökéletes balfék, akin mindenki csak nevet és mindenki csak kihasznál, ám végül a 'jó' rendőrök társaságában (akik ugyancsak nagyot alakítanak, bár a végefelé már kicsit unalmassá válik) a fiatalok példaképévé válik.
Azért van még valami, ami feldobja a filmet: mi más mint a csajok??? Martha MacIsaac, Emma Stone és Aviva.
 Sajnos azonban ezek sem tehetik jóvá azt a majdnem kétórányi unalmat, amit a film hoz. Őszintén megvallva, jobban tetszett a pitéről lehúzott negyedik bőr, mint eme alkotás. 5/10p.

A bejegyzés trackback címe:

https://openmuvi.blog.hu/api/trackback/id/tr30489046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.05.28. 08:02:31

A kritikád után soknak tűnik az a 6 pont a részedről :D

bazsa88 2008.05.28. 09:37:54

Igazad van! Legyen 5...

rekarte · http://openmuvi.blog.hu/ 2008.05.31. 12:07:21

igazából első negyed óra jó irányban haladt, ott még volt esély valamire, de onnantól télleg satufék az egész

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.08.05. 11:59:35

ez a film szinte egy nagy nulla, poéntalan az egész
süti beállítások módosítása