Happy Birthday Bruce!

2008.03.19. 11:12

Két nappal Kurt után egy másik korszakos macho man is ünnepel, mindenki John McLane-je a tortájáról 53 gyertyát lő szitává Berettával újratöltés nélkül, akiről csak kevesen tudják, hogy valójában Nyugat-Németországban látta meg a napvilágot egy Idar-Oberstein nevű településen.

Bár nem sok Bruce Willis-hez fogható, hasonlóan sokoldalú színész alkotott a ’80-as, ’90-es években (hisz gondoljuk csak bele: a vígjátéktól a drámán, pszichotrilleren és sci-fin át az akciófilmekig több-kevesebb sikerrel mindenhol letette névjegyét), mégis az 1988-as Die Hard címszerepével robbant be igazán a köztudatba és került egyúttal a szigorú tekintetű actionhero karakter skatulyájába. Korosztályunk számára igazi és felejthetetlen hőstípust hozott létre, munkássága során két Emmy és egy Golden Globe díjat is bezsákolt. Ma már elképzelni is rossz, mi lett volna, ha Arnold Schwarzenegger vagy Richard Gere (atyafasz!) elvállalja az azóta kultikussá vált akciósorozat főszerepét, de annyi leszögezhető: Bruce nélkül szegényebb lenne a filmtörténelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://openmuvi.blog.hu/api/trackback/id/tr83387488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása